Recensie Orion – De Styx

Orion - De Styx

Nadat in de jaren 90 het eerste deel van Orion is verschenen bij uitgeverij Loempia heeft Casterman nu het vervolg uitgebracht. Christophe Simon heeft het tekenwerk van de laatste 15 pagina’s op zich genomen. Je ziet niet direct verschil tussen de verschillende tekenaars. Christophe Simon heeft al eerder twee delen Lefranc (Colonne en El Paradisio) en drie delen Alex (Het was in Khorsabad, De Iberier, De duivel van Pharos) getekend voor Jacques Martin. In feite is dit soort Alex verhaal in de Griekse tijd. Jacques Martin had destijds een conflict met zijn uitgeverij Casterman.

De strip is slecht gedrukt, in eerste instantie lijkt het alsof je naar een fotocopie van een pagina kijkt. Het papier en kaft zijn verder zoals het bij de andere Jacques Martin stripboeken is, dus prima. Het tekenwerk daarentegen is verder wel dik in orde. Het verhaal neemt op zich vreemde wending als een volk ten tonele verschijnt die half leeuw – half mens is. Dit volk in ontstaan uit dochter Xoeria van koning Lykos en Aacron de leeuw. De geschiedenis van Lykos neemt een belangrijke plaats in bij dit deel. Jammer is dat de zoektocht naar Hilona – waar het Orion om te doen was – in dit deel daarom al snel een onbelangrijke bijzaak wordt. Het is toch nog steeds vermakelijk verhaal.

Ondertussen is deel drie ook verschenen (De Farao) waar Orion in Egypte terecht gekomen is. Ben benieuwd hoe het verhaal zich verder ontwikkeld.

Tekeningen: 8/10
Scenario: 6/10
Uitgave: 5/10

~ door Marc Blok op oktober 18, 2009.

Plaats een reactie