Kerstcircus 2009-2010

Dit jaar was het 25ste jaar van het kerstcircus. Helaas hadden we wat aan de late kant kaartjes besteld waardoor we bovenaan te zitten. Het was duidelijk verder van de voorstelling dan andere jaren, maar nog prima te volgen. Jammer genoeg moesten we wel via een zij ingang Carre betreden, je mist dan de mooie entre. Dit jaar waren weer vele topacts, een aantal hadden we paar dagen geleden nog gezien op tv bij een compilatie uitzending van het circusfestival in Monte Carlo.

Het programma was als volgt:

  • Alex Lacey
    We begonnen met een topact met een grote mannetjes leeuw, een aantal leewinnen en een viertal tijgers. Erg goed. De mannetjes leeuw was redelijk mak, maar de rest minder. Op tv deed Alex zijn hoofd nog in de bek van de mannetjes leeuw maar hier werd dit achterwege gelaten.
  • Kovgar group
    Fantastische Rusische act met springplanken. Ze sprongen zelfs op een stoel op een paal en met stelten aan. Fantastisch. Bekroont met Zilveren Clown.
  • Geraldine-Katharina Knie
    Deze paarden act was niet geheel aan mij besteed. Geen idee of dit soort dressuur moeilijk is, maar het was een stuk minder interessante act. Misschien voor paardenliefhebbers.
  • Zhang Fan
    Deze jonge Chinees op het slappe koort had een vreselijk goede beheersing van zijn balans. Niet alleen lopen maar ook met trap en fietsje. Erg leuk om te zien.
  • Oxana en Vitali Bobrov
    Een act in de lucht met een touw, ook leuk gedaan. Winnaar Bronzen Clown. Beide zwierden erop los.
  • Victor en Elena Minasov
    Dit is de super snelle verkleed act. Wat is dit goed zeg! Al eerder op tv gezien en nu in het echt. Werkelijk prachtig! De man kleedde zich trouwens stuk minder om, maar de act was er niet minder om.
  • Vertica Tango
    Onlangs nog op tv en winaar van Zilveren Clown. In feite dansen langs een paal, erg goed. Het was geen slechte act, maar wel minder tussen het geweld van de andere acts.
  • Flight of Passion
    In 2009 hadden ze de gouden clown gewonnen. Zag er leuk uit, hoog in de lucht aan koort. Extra spannend dat deze artiesten uit de Oekraine niet gezekerd waren! Het leek echter wel veel op de act van Oxana en Vitaly Bobrov. Was misschien beetje overbodig.
  • The new young flyers
    Deze Noord Koreaanse groep was wel vaker hier geweest en had nu weer een waar spektakelstuk. Uiteindelijk is het gelukt om 1x 3-voudige salto en 2x 4-voudige achterwaartse salto te doen.
    Dit kostte voor de man 2x en voor de vrouw 3x. Bij voorgaande show was het voor beide 3x. Erg moeilijk om uit te voeren. Daarnaast gingen er nog paar kleine dingen mis, maar het is ook erg
    moeilijk. Mooiste trapeze act die ik gezien heb.
  • Dalian
    De dames van het Groot Chinees Staatscircus hadden fietsen meegenomen waarop allerlei toeren uitgehaald werden. Erg vermakelijke act. Vraag me trouwens af of dit zelfde dames waren die enige jaren geleden act hadden met bordjes.
  • Fumagalli en Daris
    Deze Italiaanse clown kwam een aantal keer optreden, direct na de dompteur was de leukste act. Dit was soort tijdvulling bij het afbreken van de kooi. De lange act na de pauze (met bijtje) had ik al eens gezien en vonden we stuk minder leuk. Hij heeft in het verleden de Zilveren Clown gewonnen.
  • Fratelli Errani
    Deze gebroeders hadden een act waar de ene op een bankje lag en met de ander jongleerde. Dit ging een keer fout en het leek wel of het nog pijn deed ook. Gelukkig maakte ze de show perfect af. Dat krijg je als je moeilijke acts hebt. Dan kan er wel eens wat fout gaan, als alles altijd goed gaat is het natuurlijk waarschijnlijk een stuk makkelijkere act. Ook zij hadden de Gouden Clown gewonnen.
  • Fuma boys
    Een act waarbij Fumagalli ook betrokken was. Ze waren gekleed als Italiaanse voetballers uit vervlogen tijden. Het was soort slapstick act. Wel grappig, maar duidelijk niet de topact van de avond.
  • Hans Klok
    Hans Klok komt natuurlijk van eigen bodem, het komt niet vaak voor dat er Nederlandse artiesten zijn die van voldoende kwaliteit zijn om bij kerstcircus op te treden. De show was erg leuk, na een aantal afleveringen goochelaars ontmaskerd weet je wel beetje wat af van de illusies maar dat deed gelukkig geen afbreuk aan de show. Erg leuk. Als je op het podium zat dan zag je helaas weinig van deze act omdat er het een en ander afgeschermd moest worden.

Score: 9/10

~ door Marc Blok op januari 2, 2010.

Plaats een reactie