Recensie – Restaurant Sichuan Food

Dit weekend gingen we weer eens uit eten. We wilden wel langs een restaurant met de Aziatische keuken omdat Wesley en Naomi dat niet heel lekker vinden over het algemeen. We hebben gekozen voor Sichuan Food in de Reguliersdwarsstraat. Dit restaurant staat bekend om de eend, maar daar (denken we) niet van te houden. Daarom hadden we aantal andere gerechten gekozen.

Als voorgerecht had ik Royal Gifts. Volgens het menu dumplings, gebakken garnalen en zacht gebakken ossehaas. Dit was echt heel lekker. De ossehaas was heel mals, de garnalen krokant gebakken. Heerlijk. Joyce had Sin-Do soep. Dit was een erg lekker pittige kippesoep. Dit viel zeer bij haar in de smaak, en zelf ook even geprobeerd! Als hoofdgerecht had Joyce gekozen voor de Tong. Hierbij een zoetzure saus waarin groenten-julienne. Ook erg lekker. De hoofdgerechten deelden we dus hebben we beiden goed kunnen proeven. Het fileren gebeurde aan tafel door de ober. Hij hield relatief weinig over van de overheerlijk tong.

Het door mij gekozen hoofdgerecht was Gong-Bau Chicken. Dit zou kipfilet in een kruidige zure saus zijn. Nou, zeg maar erg pittig! Maar ook erg lekker! Volgens origineel recept van ene gouveneur Teng die dit 200 jaar geleden liet maken. Ondertussen zagen we de eend op diverse plaatsen aangerukt worden. Toen kregen we daar ook wel trek in. Met handschoenen aan maakte de ober een soort wraps van de stukjes eend die hij afsneed. Zag er lekker uit. Ook werden er aantal (levende) kreeften uit het acquarium gehaald. Alles is blijkbaar vers zoals te lezen was in het menu.

Er staan nog veel meer lekkere dingen op de kaart dus we komen zeker nog eens terug! We reserveren dan wederom omdat er niet echt veel plaatsen zijn (30?) en diverse mensen weggestuurd moesten worden toen wij aan het eten waren. De bediening was ook zeer correct, duidelijk een restaurant dat boven gemiddeld restaurant uitstijgt. Het bleek ook een Michelin ster te hebben gehad tot 2005.

Score: 8/10

~ door Marc Blok op januari 25, 2010.

2 Reacties to “Recensie – Restaurant Sichuan Food”

  1. Beste Marc,

    Over Sichuan Food zal ik beslist ook nog eens schrijven op http://www.asiagastronomica.com.
    Ik ben er ook al wel eens geweest en heb daar eveneens prima en prettig gegeten.
    Probeer er ook eens de sizzling beef. Die is heerlijk en ook minder pittig dan we hebben verwacht.

    Groet en eet smakelijk.

    Benno R. RENAUD

Plaats een reactie