Review: Vier Ringen – Die Audi Geschichte

Toen we in Freiburg op vakantie waren kwam ik dit zeer aardige boek tegen. Het is hardcover boek over de geschiedenis van Audi en bevat 367 pagina’s. Daarnaast staan er ook heel veel foto’s in, meer dan 1000.

Het boek begint bij de merken welke later Auto Union vormde en bespreekt daarna NSU. Het gaat niet alleen over de auto’s zelf maar ook over de fabrieken, keuzes die gemaakt moesten worden en de mensen aan de top. Hoe b.v. de naam Audi ontstond omdat August Horch zijn eigen naam niet meer mocht gebruiken toen hij de firma Horch verliet. Audi is latijnse vertaling van Horch. Ook is er veel aandacht voor de autosport en motorsport geschiedenis.

Het is Duitstalig boek, maar goed te volgen en het bevat zeer veel informatie. Wel zijn er paar kleine kantekeningen te maken. Het is duidelijk een boek waar Audi AG aan meegewerkt hebt want een aantal mindere gunstige zaken kom ik niet of nauwlijks tegen. B.v. Auto Union en het leger in de tweede wereld oorlog. En wat dacht je van de recall actie in de jaren 80 waar Audi pas na 15 jaar overheen is gekomen? De Audi A2 wordt wel besproken, maar enige opmerking is dat deze auto uiteindelijk 4% heeft bijgedragen aan totaal aantal gefabriceerde auto’s in de periode dat hij geleverd werd. De lezer mag beslissen of dit veel of weinig is (was dat niet tijd dat er alleen a2,a3,a4,a6 en a8 was?).

Desalniettemin is het een prachtig boek met zeer veel informatie. Na een besproken peroide is er ook altijd aantal mooie overzichtspagina’s met alle modellen (naast de vele foto’s in de hoofdstukken zelf).

Score: 8/10

~ door Marc Blok op juni 20, 2010.

Plaats een reactie